CZEKOLADA, KTÓRA ZROBI SIĘ SAMA?

O wielu sprawach można zapomnieć, ale o Chocolate Day nigdy!

Mam dla Ciebie przepis na najpyszniejszą domową czekoladę, którą musisz tylko zjeść, bo robi się właściwie sama.

Przygotuj:

1. 2 łyżki kakao

2. 3 łyżki oleju kokosowego

3. 2 łyżki klarowanego masła

4. 3łyżki syropu klonowego lub miodu

5. ½ szklanki malin (mogą być mrożone)

6. garść suszonych truskawek


Opcjonalnie możesz dodać owoce goji, nasiona chia, kaszę jaglaną ekspandowaną, wiórki kokosowe, daktyle, żurawinę, rodzynki, zmielone migdały lub orzechy.

W rondelku, na małym ogniu, rozpuść tłuszcz i kakao oraz syrop klonowy lub miód. Następnie dodaj maliny (ewentualnie nasiona chia i kaszę jaglaną). Mieszaj aż do uzyskania jednolitej masy. Blachę do pieczenia wyłóż papierem i rozrzuć na niej połowę dodatków. Zalej czekoladą i posyp resztą bakalii. Nie przejmuj się jeśli akurat czegoś nie masz. To jest moment na eksperymenty.Odłóż deser do zamrażarki.

Spróbuj poczekać godzinę bez podjadania.

Smacznego!

Karina Zalewska