O wielu sprawach można zapomnieć, ale o Chocolate Day nigdy!

Mam dla Ciebie przepis na najpyszniejszą domową czekoladę, którą musisz tylko zjeść, bo robi się właściwie sama.
Przygotuj:
1. 2 łyżki kakao
2. 3 łyżki oleju kokosowego
3. 2 łyżki klarowanego masła
4. 3łyżki syropu klonowego lub miodu
5. ½ szklanki malin (mogą być mrożone)
6. garść suszonych truskawek
Opcjonalnie możesz dodać owoce goji, nasiona chia, kaszę jaglaną ekspandowaną, wiórki kokosowe, daktyle, żurawinę, rodzynki, zmielone migdały lub orzechy.
W rondelku, na małym ogniu, rozpuść tłuszcz i kakao oraz syrop klonowy lub miód. Następnie dodaj maliny (ewentualnie nasiona chia i kaszę jaglaną). Mieszaj aż do uzyskania jednolitej masy. Blachę do pieczenia wyłóż papierem i rozrzuć na niej połowę dodatków. Zalej czekoladą i posyp resztą bakalii. Nie przejmuj się jeśli akurat czegoś nie masz. To jest moment na eksperymenty.Odłóż deser do zamrażarki.
Spróbuj poczekać godzinę bez podjadania.
Smacznego!
Karina Zalewska