O wielu sprawach można zapomnieć, ale o Chocolate Day nigdy!
![](https://static.wixstatic.com/media/f37803_515c6bafb1f94a47b84589b33db8818b~mv2.png/v1/fill/w_49,h_33,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/f37803_515c6bafb1f94a47b84589b33db8818b~mv2.png)
Mam dla Ciebie przepis na najpyszniejszą domową czekoladę, którą musisz tylko zjeść, bo robi się właściwie sama.
Przygotuj:
1. 2 łyżki kakao
2. 3 łyżki oleju kokosowego
3. 2 łyżki klarowanego masła
4. 3łyżki syropu klonowego lub miodu
5. ½ szklanki malin (mogą być mrożone)
6. garść suszonych truskawek
Opcjonalnie możesz dodać owoce goji, nasiona chia, kaszę jaglaną ekspandowaną, wiórki kokosowe, daktyle, żurawinę, rodzynki, zmielone migdały lub orzechy.
W rondelku, na małym ogniu, rozpuść tłuszcz i kakao oraz syrop klonowy lub miód. Następnie dodaj maliny (ewentualnie nasiona chia i kaszę jaglaną). Mieszaj aż do uzyskania jednolitej masy. Blachę do pieczenia wyłóż papierem i rozrzuć na niej połowę dodatków. Zalej czekoladą i posyp resztą bakalii. Nie przejmuj się jeśli akurat czegoś nie masz. To jest moment na eksperymenty.Odłóż deser do zamrażarki.
Spróbuj poczekać godzinę bez podjadania.
Smacznego!
Karina Zalewska