top of page

CZEKOLADA, KTÓRA ZROBI SIĘ SAMA?

O wielu sprawach można zapomnieć, ale o Chocolate Day nigdy!

Mam dla Ciebie przepis na najpyszniejszą domową czekoladę, którą musisz tylko zjeść, bo robi się właściwie sama.

Przygotuj:

1. 2 łyżki kakao

2. 3 łyżki oleju kokosowego

3. 2 łyżki klarowanego masła

4. 3łyżki syropu klonowego lub miodu

5. ½ szklanki malin (mogą być mrożone)

6. garść suszonych truskawek


Opcjonalnie możesz dodać owoce goji, nasiona chia, kaszę jaglaną ekspandowaną, wiórki kokosowe, daktyle, żurawinę, rodzynki, zmielone migdały lub orzechy.

W rondelku, na małym ogniu, rozpuść tłuszcz i kakao oraz syrop klonowy lub miód. Następnie dodaj maliny (ewentualnie nasiona chia i kaszę jaglaną). Mieszaj aż do uzyskania jednolitej masy. Blachę do pieczenia wyłóż papierem i rozrzuć na niej połowę dodatków. Zalej czekoladą i posyp resztą bakalii. Nie przejmuj się jeśli akurat czegoś nie masz. To jest moment na eksperymenty.Odłóż deser do zamrażarki.

Spróbuj poczekać godzinę bez podjadania.

Smacznego!

Karina Zalewska

Comentarios


bottom of page