Owsianka na zimno: Namocz glutenowe płatki owsiane w mleku roślinnym (np. migdałowym, ryżowym, kokosowym) przez noc. Rano możesz dodać świeże owoce, orzechy, nasiona chia i trochę miodu lub syropu klonowego.
Jajecznica warzywna: Przygotuj pyszną jajecznicę, mieszając jajka z warzywami, takimi jak szpinak, papryka, pomidory, cebula i pieczarki.
Koktajl smoothie: Zrób kremowy smoothie na bazie mleka roślinnego lub jogurtu kokosowego i dodaj świeże owoce, np. banany, jagody, truskawki oraz garść szpinaku lub liści jarmużu dla zdrowych składników.
Owsianka na zimno: Namocz glutenowe płatki owsiane w mleku roślinnym (np. migdałowym, ryżowym, kokosowym) przez noc. Rano możesz dodać świeże owoce, orzechy, nasiona chia i trochę miodu lub syropu klonowego.
Jajecznica warzywna: Przygotuj pyszną jajecznicę, mieszając jajka z warzywami, takimi jak szpinak, papryka, pomidory, cebula i pieczarki.
Koktajl smoothie: Zrób kremowy smoothie na bazie mleka roślinnego lub jogurtu kokosowego i dodaj świeże owoce, np. banany, jagody, truskawki oraz garść szpinaku lub liści jarmużu dla zdrowych składników.
No i polecam zajrzeć sobie do tego artykułu https://www.zielonydziennik.pl/2023/07/20/dieta-bez-glutenu-na-czym-polega-i-kiedy-warto-ja-stosowac/
Jest tutaj wiele porad dotyczących stosowania diety bezglutenowej.