Moja mama od zawsze nie słodzi. Czasami w gotowaniu doda szczypte cukru, ale to tyle. Wszystkie etykiety czyta. Odrzuca te gdzie cukier jest pod kilkoma nazwami. Nie da sie calkowicie cukru wyeliminowac z diety. Jest nawet w pieczywie...ale tyle to spoko.
Ja jestem totalnym przeciwienstwem mamy
Sama jednak od jakiegos czasu rezygnuję z białego cukru na cukier trzcinowy:
Moja mama od zawsze nie słodzi. Czasami w gotowaniu doda szczypte cukru, ale to tyle. Wszystkie etykiety czyta. Odrzuca te gdzie cukier jest pod kilkoma nazwami. Nie da sie calkowicie cukru wyeliminowac z diety. Jest nawet w pieczywie...ale tyle to spoko.
Ja jestem totalnym przeciwienstwem mamy
Sama jednak od jakiegos czasu rezygnuję z białego cukru na cukier trzcinowy:
https://slodkoslodka.pl/cukier-trzcinowy-rodzaje-i-wlasciwosci/
Który moim zdaniem jest o wiele smaczniejszy niż standardowy cukier :)